Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

2024 års Stockholm läser-bok finns nu som lättläst

Röster från biblioteken

Varje år utser Stockholm stad en bok som ska få alla stockholmare att läsa. I år blev det Karolina Ramqvists Alltings början som ska inspirera till läsning i vad som har kallats Sveriges största bokcirkel. Nu finns boken även som lättläst bearbetad av Jenny Lindblad. 

– Att boken ges ut som lättläst gör att ännu fler kan ta del av den. Cirka 1 av 5 har svårt att läsa och är i behov av lättare texter. Tack vare den lättlästa boken kan fler ta till sig denna fantastiska generationsroman, säger Sara Wåglin som är förläggare på Vilja förlag som ger ut den lättlästa versionen.

Alltings början skildrar vuxenblivande och hur svårt det kan vara att hitta sin väg. Karolina Ramqvist har fått stor uppskattning för romanen, som först gavs ut 2012.

Så här lyder motiveringen från Stockholm läser:

”I generationsromanen Alltings början fångar Karolina Ramqvist med sin särpräglade stil ungdomens specifika kombination av tristess och gränslösa förväntningar. Här finns den första stora förälskelsen, kvinnokampen och kroppen. Och även om svärmeriet för en ouppnåelig man utgör bokens centrala tema, är det 90-talets Stockholm som framstår som den sanna kärleken. Sällan har kullersten och inneställen beskrivits med samma intensiva nerv, sällan har en nyss svunnen tid framträtt så nära och närvarande.”

Läs mer om Stockholm läser här

Foto: Jenny Källman