Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Om oss på Nypon och Vilja förlag

Vi på Nypon och Vilja förlag har en övertygelse, och det är att alla ska få möjlighet att lära sig läsa, utifrån sina förutsättningar. Genom att läsa utvecklar vi vårt språk. Med språkets hjälp kan vi sätta ord på våra tankar och känslor. Därmed kan vi göra vår röst hörd och blir aktiva medborgare i ett demokratiskt samhälle.

Att läsa böcker ger inte bara ett språk, vi får också möjlighet att ta del av andra människors tankar och känslor. Genom att läsa blir vi helt enkelt både klokare och mer toleranta.

Och vägen till god läsförmåga går via skönlitteratur. Bra berättelser väcker både läslust och läsvilja. Därför ger Nypon och Vilja förlag ut nyskrivna lättlästa berättelser av uppmärksammade och älskade författare liksom bearbetningar av klassiker och bästsäljare.

Nypon förlag startades 2010 och idag är vi Sveriges största förlag för lättläst. Sedan 2012 har vi under namnet Vilja förlag en utgivning även för vuxna.

Sedan 2020 är Nypon och Vilja förlag en del av Studentlitteratur och vi finns i Lund.

Lättläst för alla

Våra böcker är kortare än traditionell litteratur, har ett lättläst språk, lättolkade bilder och en tillgänglig formgivning. De gör att de fungerar för personer med lässvårigheter som vill läsa en riktigt bra bok. Böckerna passar också för de som är nya inför svenska språket.

De flesta av våra böcker finns också tillgängliga i digitala format, som e-böcker och ljudböcker. Till varje bok finns ett specialframtaget arbetsmaterial både för lärare och elever att ladda ner här.

Tillsammans kan vi göra mycket

Vi arbetar långsiktigt för att öka läsförståelsen i Sverige och för att göra alla barn, unga och vuxna till goda läsare. Vi har nära samarbeten med specialpedagoger, litteraturpedagoger, logopeder, skolbibliotekarier, lärare, språkforskare och många fler. För oss står lättläst och språkutveckling i centrum och du är en betydelsefull länk i kedjan. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket! Vill du vara med? Släng iväg ett meddelande eller kom förbi oss i Lund och säg hej!