Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Angelica Öhrn är utvald till årets författare under Västmanland läser

Röster från biblioteken

Nu startar årets upplaga av Västmanland läser och årets medverkande författare är Balsam Karam och Angelica Öhrn. Det arrangeras bokcirklar och författarbesök och det satsas på barn och unga med lovaktiviteter, skrivarkollo och läsning.

– Västmanland läser är ett sätt att skapa gemenskap och sätta litteraturen i ett sammanhang. I år kommer vi att ha extra många aktiviteter för att stärka barn och ungas läsning, ett mycket angeläget arbete, säger Lena Karlström, kulturchef på Region Västmanland.

Västmanland läser är ett samarbete mellan Region Västmanland, länets folkbibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan och ABF, med stöd från Kulturrådet. Målet är att lyfta litteraturens och läsandets roll i samhället genom att samla så många invånare som möjligt omkring lokala författare. Arbetet startade våren 2023 och är nu inne på sitt andra år. Läs mer om Västmanland läser här.

Angelica Öhrn som är en av årets två författare säger:

– Jag värnar om att litteraturen ska nå ut till barn och unga. Att få vara en del av det här är en fantastisk möjlighet. Under året kommer jag att besöka länets alla kommuner och i sommar medverkar jag också på ett bibliotekskollo.

Angelica Öhrn är aktuell på Nypon och Vilja förlag med bokserien Kompisarna i Bäckby