Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Därför är lättläst en genre i tiden

Efterfrågan på lättläst har ökat markant de senaste åren, och lyckligtvis har utbudet ökat med den! Sällan har det varit så lätt att hitta rätt bok till rätt läsare. Det innebär även att allt fler författare själva skriver eller låter sina böcker bli bearbetade till lättläst. Samtidigt märker vi på förlaget av en större medvetenhet om lättläst som genomsyrar hela samhället.

Så här i valtider hålls det lättlästskola för politiker, det finns bra och lättläst material om demokratin och givetvis lättläst samhällsinformation till väljarna. Lättläst är alltså inte bara en fråga om att alla ska få tillgång till litteratur utifrån var och ens förutsättningar. Det handlar också om att vi alla, som ju utgör själva samhället, ska kunna delta aktivt – oavsett bakgrund, språkförmåga eller uppväxt.

Förebygger utanförskapet

Genom att tillgängliggöra lättläst litteratur och information, och dessutom påminna politikerna om vilka som faktiskt är en del av vårt samhälle, förebygger vi på sikt utanförskapet redan innan det har hunnit uppstå. Därmed har lättläst som genre sällan känts så fräsch, aktuell och direkt nödvändig.

På tal om fräsch och aktuell; nya höstkatalogen innehåller 25 lättlästa nyheter för unga och vuxna. Vi på Vilja är stolta över våra författare som bidrar till att det lättlästa utbudet aldrig har varit så brett, så rikt och känts så angeläget förut.

Finns det något särskilt du saknar i lättlästhyllan? Tveka inte att kontakta mig!

Varma hälsningar,
Lina Nordstrand, Förlagschef på Vilja förlag