Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Fångar kärlekens ljus och mörker

Författarintervju

I höst kommer författaren Susanne Boll med sin första lättlästa bok. För Susanne var arbetet med att skriva lättläst viktigt av era anledningar.

– Både för att det var utmanande, rent språkligt, att skriva på ett mer avskalat sätt än vanligt och för att jag som författare skrev i en ny genre – romantik. Jag kan absolut tänka mig att skriva både mer lättläst och om kärlek.

Att det finns mycket lättläst litteratur är oerhört viktigt, menar Susanne Boll, eftersom läsandet utvecklar oss som människor på så många vis, inte minst känslomässigt.
– Det är en demokratisk rättighet att ha tillgång till orden och berättelserna, även om man har svårigheter med att få ordning på bokstäverna eller inte har svenska som modersmål.

Trots att Hemlösa hjärtan mestadels handlar om kärlek finns där även en del mörker. Båda huvudpersonerna bär på både sorg och ångest.

Vad inspirerade bokens handling?
– Det är så himla många som mår psykiskt dåligt i samhället idag och det är inte alltid det syns på ytan. Jag ville berätta om det men även om hemlöshet, som också är något som drabbar många människor. Något som inte heller alltid syns, men som förstås är oerhört tungt för den som lever i det.

Att just prata med varandra om psykiska sjukdomar som inte syns, som utbrändhet och depression, är något Susanne Boll tycker att man kan ta fasta på i diskussioner om boken.
– Kanske kan man prata om hemlöshet och om risken att alkohol/ droger förstör livet för en människa. Men också om hopp och vikten av att våga fråga hur någon mår. Innerst inne är vi så lika, vi människor, och vi kan hjälpa varandra mer än vi tror.

Text: Johanna Theander
Foto: Bengt Alm