Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Humor av hög klass

Det händer då och då att man ”snubblar över” utländska böcker som väcker habegär. Just så var det med den danska serien om killarna Måns och Mahdi – lättlästa grafiska romaner om två killar med helt olika bakgrund. Varje boksida består av en bild med pratbubblor.

Måns och Mahdi är två irriterande, roliga och livsbejakande killar. Trots sina olikheter har de det fett roligt tillsammans när de hänger nere på gården, hittar på pojkstreck eller bara dagdrömmer om framtiden.

Kim Fupz Aakeson och Rasmus Bregnhøi hör till de största namnen inom dansk barnlitteratur. Nu har de för första gången gjort en tecknad serie tillsammans. Med humor och glimten i ögat beskriver de i text och bild hur det är att vara pojke, de där åren innan man får cykla själv på gatan.

Måns och Mahdi är berättelser om hur två killar som inte har ett dugg gemensamt (förutom att de bor på samma gård, gillar att göra samma saker och båda drömmer om att bli rika och kända) blir vänner. Och som i all bra litteratur finns här igenkänning för både pojkar och flickor, oavsett ålder och bakgrund. Replikerna och bilderna driver tydligt och logiskt berättelsen framåt, och pratbubblorna är färgkodade för att hjälpa läsaren att förstå vem som säger vad.

Kim Fupz Aakeson och Rasmus Bregnhøi tilldelades danska skoldepartementets Skriverprisen 2016 för Måns och Mahdi. Skriverprisen delas ut till en författare och/eller illustratör som skriver läsvänligt och därmed tillgodoser de läsare som kan ha svårt att ta del av den litteratur som annars erbjuds. Tonvikten läggs på tillgänglighet; språkligt, innehållsmässigt och grafiskt.

Här hittar du alla titlar i serien.