Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Humor och igenkänning med Taco

Pernilla Gesén har under sina snart 20 år som författare skrivit över 50 böcker. Med bland annat sina serier om Alva, Jenna och Kompisböckerna har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna. Nu är hon aktuell med bokserien Taco, om en gruffare från en annan planet som har kommit för att undersöka jorden och dess märkliga invånare. Vardagliga händelser blir roliga när läsaren får ta del av dem genom Tacos ögon.

– Humor är ett fantastiskt verktyg för att inkludera läsaren. I böckerna om Taco sker det ju dessutom genom en utomjordings ögon och allt vi människor och våra husdjur gör blir skoj, menar Pernilla.

Idén till serien fick Pernilla när hon gick sin vanliga hundpromenad.

– Det var under en hundpromenad som jag plötsligt började fundera på hur det skulle vara om jag hade ett husdjur från en annan planet. Min hund beter sig nämligen ibland som om hon var från en annan planet.

Att skriva för att motivera till läslust har varit viktigt för Pernilla och därför slutar även varje bok med en hint om ett annat ”mysterium” som Taco ska lösa i nästkommande bok. Men viktigast av allt är att skapa igenkänning menar Pernilla.

– A och O är att barnen känner igen sig, att de får skratta åt oss vuxna och att det utspelar sig i miljöer läsaren är bekant med.

Varje dag skickar Taco rapporter till sin planet om olika saker som händer, som att gå ut med hunden, följa med barnen till skolan, börja på dans eller följa med till tandläkaren. Humorn finns som en tråd genom hela berättelsen och förstärks av Emma Vulkans fantastiska illustrationer.

– Jag tycker att hon har fångat rymddjuret så otroligt fint och bilderna är som humoristiska färgkarameller. Jag skriver först texten och kommer sen med förslag på hur bilderna kan se ut, sen ritar Emma därefter.