Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

I Johanna Nilssons nya serie står musiken i fokus

Johanna Nilsson skildrar på sprudlande prosa den gryende vänskapen mellan två till synes helt olika personer, den extroverta Amy och den introverte Eli, som förs samman av minsta gemensamma nämnare: kärleken till musiken.

När Eli mötte Amy är den första delen i en kommande serie. Författaren Johanna Nilsson är ett exempel på att allt fler väletablerade författare inser värdet av att också skriva lättläst. Johanna är mest känd som en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare.

Humor och allvar

Hon debuterade redan som 23-åring med Hon går genom tavlan, ut ur bilden. En delvis självbiografisk berättelse om utanförskap, mobbning och modet att vara sig själv. Det är teman som går igen i hennes nya serie på Nypon förlag. Berättelsen om Eli och Amy är rolig och har ett högt tempo, men det finns hela tiden en allvarlig underton i texten. Johanna Nilsson skriver om ensamhet och smärta så det känns i hela kroppen.

När Eli mötte Amy

Eli är en ensam och olycklig 16-åring som känner sig helt fel. Han trivs inte på den lilla ort där han bor och är rädd för nästan allt. Men en dag sveper en virvelvind in i Elis liv – det är Amy, en färgstark storstadstjej som bestämmer sig för att de ska bli vänner. De älskar ju båda musik! Amy är Elis totala motsats. Hon pratar oavbrutet, ifrågasätter maktstrukturer och vågar precis allt. Och hon får faktiskt Eli att också våga lite, lite mer än förut.

Missa inte arbetsmaterialet till När Eli mötte Amy. Du hittar elevens material här och lärarens material här.