Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Kim Daalsgard lockar fram fantasin hos sina läsare

Författarintervju

Med sin speciella stil och sina fantasifulla karaktärer har Kim Dalsgaard blivit en uppskattad illustratör och författare i Sverige. I Kims nya serie om Alf, som nu kommer på Nypon förlag, tar han ut svängarna rejält.

Det är fullt möjligt eftersom Alf drömmer om både översvämningar och att kunna flyga. Kim Dalsgaard har själv konstaterat att socialrealism och klassiska sätt att belysa olika problem inte är hans ämne. Kims böcker handlar alltså inte om att få en ny cykel, om fotboll eller om mobbning. – Den typen av berättelser har definitivt sitt berättigande. Men jag tycker mycket mer om det som är skoj, om humor, skräck och glada upptåg, säger han.

Fantasin flödar

När man bläddrar i Kims färgsprakande böcker surfar man glatt bort från verkligheten och över i ett universum där fantasin får fritt spelrum.

– Jag skulle kunna skriva om en kille som fiskar och inte får napp. Men då skulle boken inte handla om hans besvikelse, utan istället om vad som händer när han råkar dra proppen ur sjön och vattnet rinner ut!

Ni fattar! Böckerna i serierna om Alf och Viggo är så långt från vardagsrealism man kan komma.

Läs mer om Kims böcker här.