Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Linda Åkerström om att utmana sina rädslor

Författarintervju

I höst kommer boken Samira i kassan av Linda Åkerström, en del av serien Vilja jobba. Boken handlar om Samira som börjar jobba på en mataffär, om hennes rädsla för att stå i kassan och om hur kul det kan vara när man väl inser att det inte är så läskigt som man trodde.

Att ha skrivit en lättläst bok i serien Jobba tycker Linda Åkerström är jättekul.
– Jag har fått förtroendet att skriva och jag kan förhoppningsvis vara till hjälp för personer som ska ut i yrkeslivet och behöver en lättläst bok som kan ge en slags första introduktion till ett yrke. Det är en fin känsla, menar hon.

Roligast är att få använda fantasin
Att skriva lättläst är både väldigt roligt och samtidigt svårt.
– En stor utmaning är att hitta variationer på ord och uttryck, utan att använda för svåra eller för långa ord. Det roligaste är som alltid, oavsett om jag skriver lättläst eller inte, att få använda min fantasi och hitta på historien och vem som ska få vara med i den.

För Linda Åkerström är det viktigt att alla får chansen att läsa böcker, och då är det viktigt med lättläst.
– Det finns många som nyss har lärt sig språket eller har svårt med läsning av andra orsaker. Då kan lättläst vara en väg in till både språket och lusten att läsa. Att kunna behärska och tycka om läsning är vägen till så mycket tycker jag. Det bidrar till både kunskap, ett rikt språk och självkänsla. Dessutom är det ju fantastiskt att man kan kliva ur sin egen värld en liten stund och kliva in i en annan, på en helt annan plats, med helt andra människor, bara genom att läsa i en bok.

Med Samira i kassan hoppas Linda att läsaren ska få en liten inblick i vad jobbet innebär och hur en dag kan se ut.
– Boken är ju inte heltäckande på något vis, men jag hoppas den kan förmedla en känsla för hur ett sådant arbete kan vara. Jag hoppas också att den ska förmedla Samiras glädje över att ha fått ett jobb, att hon i och med det fixar sin egen ekonomi och att rädslor är till för att övervinnas.

Text: Johanna Theander Foto: Katinka Igelberg

Läs mer om boken Samira i kassan här.