Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Magnus Ljunggren får nya litteraturpriset Sigrid

Den 28 maj delas det nyinstiftade litteraturpriset Sigrid ut till Beppe Wolgers minne. Pristagare är Magnus Ljunggren för sin bok ”En ny vänskap, som blev elevernas favorit.

Prisets syfte är att öka barn och ungas intresse och lust att läsa och skriva genom att uppmärksamma en författares konstnärliga verk, skrivprocess och yrkesroll.

Sigrid delas ut till en professionell barn- och ungdomsförfattare vars verk eller bakgrund har en anknytning till Norrland. Läs mer om Sigrid här.

Nära 30 elever från två klasser i åk 6 läste utvalda böcker från två författare och valde sedan ut vinnaren genom enkät och omröstning. Elevernas favorit blev ”En ny vänskap” av Magnus Ljunggren, född och uppvuxen i Sundsvall.

Motiveringen lyder:

Magnus Ljunggren har i sin bok ”En ny vänskap” skrivit om teman som många kan relatera till: kärlek, vänskap, mobbning, hur det är att flytta och om unga som bor på landsbygden. En ny vänskap beskrivs av läsarna som rakt på sak, lätt att hänga med i och realistisk. Magnus Ljunggren har med den här boken och bokserien Epa-liv fångat upp aktuella och relaterbara ämnen och skrivit om dem på ett tillgängligt sätt.