Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Suad Alis gripande succédebut nu äntligen som lättläst!

Månadens författare

När Suad Ali släppte sin hyllade debutroman Dina händer var fulla av liv hade hon en tydlig målsättning. Via huvudkaraktären Nora ville hon berätta om kvinnor på flykt på ett annorlunda sätt genom att skildra hela människan.

Suad tyckte att det saknades flera aspekter i tidigare skildringar av människor på flykt.

– Flykten i sig är många gånger en kort period i en människas liv, men den präglar ofta bilden av hur hon ses för resten av livet, säger Suad och utvecklar:

– De här kvinnorna har så mycket annat att ge och berätta om, än bara sin flykt. Så därför ville jag skildra Noras liv både före, under och efter en flykt.

Mött människor på flykt
Som utbildad statsvetare och med tio år som expert på globala migrationsfrågor vet Suad kanske bättre än någon annan vad hon pratar om. Det är ett arbete som tagit henne till flera av FN:s flyktingläger där hon mött mängder av människor på flykt och tagit del av deras livsöden.

– Jag har alltid vetat att jag en dag ska skriva en bok, men visste inte riktigt när. När idén till huvudkaraktären Nora kom till mig visste jag att det var dags!

Varför var det viktigt att ge ut din debutroman även på lättläst?

– För mig är tillgängliggörandet av litteraturen en viktig demokratifråga.

Jag fick väldigt många frågor från lärare och personer som inte kunde ta till sig originalet av olika anledningar. Så när Vilja förlag kom med en förfrågan blev jag väldigt glad.