Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Månadens författare – Amanda Hellberg

Författarintervju

Amanda Hellberg har skrivit många hyllade böcker och är en mästare på att skriva om relationer. I den romantiska trilogin Rosa rummet får vi följa Sanna som söker den stora kärleken, något vi alla kan känna igen oss i. Nu är Amanda aktuell med den tredje delen i serien – Heta kyssar.

Grundidén till bokserien fick Amanda redan under sin studietid när hon jobbade inom daglig verksamhet.

– Många älskade att läsa men var hänvisade till enklare barnböcker eftersom det var en läsnivå man klarade av. Jag kände inte att barnböckerna representerade dessa människors tillvaro med vuxna relationer, drömmar och erfarenheter. Rosa rummet handlar om riktig, vuxen kärlek med allt vad det innebär i form av samliv och erotik, och det förtjänar alla som vill att läsa om.

Att skriva lättläst tycker Amanda är spännande och bygger på att hon väljer det perfekta ordet eller beskrivningen som blåser liv och färg i texten. Hon säger själv att hon hämtar mycket inspiration från dramaturgin som finns i filmvärlden och tänker ofta på varje kapitel som en filmscen med smaker, dofter och sinnesstämningar.

– Jag har även gärna med en liten konflikt alternativt en cliffhanger i slutet av kapitlet. Eller i alla fall en fråga eller fundering, något som driver intresset för historien framåt.

För att skriva en bra kärlekshistoria måste det finnas något motstånd eller hinder som karaktärerna behöver övervinna tillsammans. Igenkänning är viktigt för att skapa trovärdiga karaktärer och för att ge läsaren en härlig läsupplevelse.

– Jag tycker själv om att läsa om kärlekspar som jag kan identifiera mig med, det innebär att de har motgångar och inte är perfekta. En berättelse om en relation som bara handlar om rosenskimmer och medvind tror jag skulle bli väldigt tråkig.

Längtan efter kärlek och gemenskap är fundamental i många människors liv och många uppskattar att läsa om relationer.

– Romantik är väl det härligaste som finns? Romance och feelgood som genrer handlar dessutom ofta om att kvinnor (och män!) får bli lyckliga på sina egna villkor, och jag tror att vi behöver den sortens hoppfulla berättelser.