Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Månadens författare - Magnus Ljunggren

Författarintervju Månadens författare
Varje månad publicerar vi en mini-intervju med en bokaktuell författare här på Facebook. Denna månad presenterar vi Magnus Ljunggren, aktuell med hela två böcker i sin serie Drömtraktorn. I serien får läsarna följa med tonårskillarna Daniel och Zeke i deras vardag på landet. Här blandas vänskap, kärlek, hästar och svek. Och traktorer förstås. Läs hela intervjun på vår webb.

Hur fick du idén att skriva om Daniel och Zeke och deras fascination för traktorer?

Jag var på en högstadieskola någonstans i Skåne, och en speciallärare sa till mig:
- ”Det enda som killar som inte vill läsa, vill läsa om är traktorer. Skriv om det!”. Jag svarade att jag inte skriver faktaböcker, för jag trodde att det var en sådan hon menade. Men hon skrattade och sa:
- ”Nej, skriv om två killar som hittar en traktor i skogen och mekar med den. Sånt vill dom läsa”. Och jag tänkte, varför inte!


Är du själv uppvuxen på landet?

Nej, i Sundsvall. Men jag har rätt bra fantasi …


Kan du känna igen dig i killarna i böckerna?

Mest med Daniel som blyg tonåring, men också i det att han kan minst om traktorer. Jag är en teknisk klåpare. Zeke är mer som en del killar som jag träffat. En som löser och hjälper till med en massa saker, för att han kan allt och inte är rädd för något. Men som av den anledningen också råkar ut för sådana problem som en blyg kille som jag kan hjälpa honom att fixa.

Hästtjejerna från helvetet, berätta om dem! Kommer idén från något självupplevt?

Inte direkt. Jag tänkte tvärtom. En traktor i skogen som killarna kan ta hand om är deras dröm. Vad är det mest hotfulla som kan hända? Starka tjejer som Daniel och Zeke inte alls förstår eller klarar av - hästtjejer!

Lättlästa böcker om livet på landet, varför behövs det?

Jag tror att lättlästa böcker behövs överhuvudtaget. Om allting, om alla platser och om alla sorters människor.

Vem vill du ska läsa böckerna i serien Drömtraktorn?

 
Självklart alla människor på hela jorden. Men om det är för stort, så hade jag den här tanken i huvudet medan jag skrev dem:
”Någon ska öppna den här boken och tro att läsa är skittråkigt, men upptäcka att det trots allt var rätt kul och sedan tänka: Om det här var att läsa, då vill jag läsa en bok till!”