Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Min läslust: ”Nu är den sista vargen död.” Jahopp.

Läslust

Jag har läst många inledningar och många slut. Vad som hände i mitten har jag ingen aning om, den biten hoppade jag över.

Lika lätt som jag kunde bli helt uppslukad av en bok, lika lätt tröttnade jag. Blev jag rastlös eller tappade intresset blev det omöjligt att fokusera. Om boken verkade spännande men inte gick fort nog, hoppade jag ofta direkt till sista sidan, ibland redan efter den första. Jag minns speciellt boken om en vargflock som jag tyckte mycket om. Halvvägs in i berättelsen blev jag otålig, slog upp sista sidan och läste sista meningen.

”Nu är den sista vargen död.”
 Jahopp.

Skolbibliotekarien hade ett enormt tålamod. Hon accepterade att en bok var dålig eftersom omslaget var fult, lät mig låna 15 böcker åt gången ifall jag skulle tröttna på 10, påminde mig snällt om att det största äventyret fanns längs resan, hela tiden fast besluten att hitta böcker som kunde fånga mig från början till slut.

Jag hade en hel värld av böcker att välja på, för mig var det bara att hämta en ny om den förra inte passade. Men för de som behöver lättläst är utbudet inte lika stort. Därför känns det extra fint att få jobba på ett lättlästförlag där vi har möjlighet att ändra på det och skapa böckerna som någon behöver hitta.

Sofié Leifsdotter Magnusson
Förlagskoordinator