Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ökenmagi, ondska och drakar i ny fantasyserie

Författarintervju
Nu blir det fantasy på Nypon förlag! I böckerna om Traz flyttar vi till öknen, med oaser och magi, sandormar, flygödlor och fruktade monster. När en främmande karavan dödar Traz klan, förändras allt. Traz måste följa inkräktarna, och söka sin identitet.

Så börjar fantasyserien om Traz långa resa genom öknar, land och hav. Här bryts på sedvanligt fantasymanér det goda ständigt mot det onda medan avund, svek och ond bråd död lurar i kulisserna. Niklas Krog är en av Sveriges mest kända fantasy-författare men har också skrivit historiska romaner och en hel del lättläst. Skrivandet hittade han tidigt i livet; som ung var han en ”introvert dagdrömmare med huvudet fullt av berättelser”. Än idag brinner han för den frihet som fantasy ger honom.

– Jag kan skriva om vad som helst, alla idéer kan skruvas i det oändliga och det finns ingen verklighet jag måste anpassa mig till. När skrivandet är som bäst, är jag själv där, säger han. Karavanen och Skölden är de första två delarna i hans nya lättlästa fantasyserie om sökaren Traz och hans livsresa. Fler titlar är på gång.

– Jag brukar ha en början och ett slut klart för mig. Sedan blir resten av boken en vindlande upptäcktsfärd. Jag har stunder då tid och rum upphör att existera, konstaterar han.

Fantasy handlar ofta om stora frågor – familj, identitet, flykt, rättvisa, hämnd, kärlek. Ondskan behöver ha en framträdande roll för att ge relief åt de goda i deras kamp, anser Niklas Krog.

– Men våldet i fantasy biter liksom inte på samma sätt. Alltså kan man skapa ondska på ett närmast världsförstörande plan utan att det blir alltför vidrigt.

Niklas Krog är ofta ute och pratar om böcker och läsning i skolorna, gärna i utanförskapsområden. Lättläst är viktigt för att det når grupper där själva läsandet kan vara ett hinder, anser han.

– Jag vill gärna nå dem som ännu inte fattat grejen med läsning.