Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Oväntad kärlek i Åsa Öhnells bok Sol och Vår

Författarintervju

Sol och Vår handlar om Stina och Amir som båda är i stort behov av pengar. Stina har blivit lämnad av sin man som spelat bort alla deras pengar och Amirs café går dåligt.

De har båda blivit brända av tidigare förhållanden och letar inte efter ny kärlek. Däremot har de fått samma idé. De ska träffa någon rik, låtsas vara kära för att få pengar och på så sätt lösa sina finansiella problem. Det slutar inte riktigt som de tänkt sig.

Detta är Åsa Öhnells första lättlästa bok för Vilja förlag, men hon har tidigare skrivit en lång rad barn- och ungdomsböcker. Hon menar att det skiljer sig mycket att skriva lättläst jämfört med att skriva för barn och unga, då det är svårare att skriva lättläst. Samtidigt kunde hon ta med en del erfarenheter.
– När man skriver till barn måste man fånga läsaren snabbt. Det gäller förstås också när man skriver lättläst för vuxna.

Huvudkaraktärerna i Sol och vår, Amir och Stina, möts på nätet, börjar dejta och hoppas båda att den andra ska lösa de problem de har. Men varje gång de träffas glömmer båda att ta upp det där med pengarna. De har för trevligt helt enkelt. När de till slut tar upp ämnet visar det sig att den andre inte alls har så mycket pengar som de trott. Däremot kan de, om de hjälps åt, hitta lösningarna på sina problem men också kärleken tillsammans.

Var fann du inspirationen?
– Jag uppfann karaktärerna i mitt huvud, men inspiration har jag fått från människor jag har träffat i verkligheten.

Åsa Öhnell hoppas man ska må bra och kanske le när man läst klart boken.
– Framför allt vill jag förmedla en känsla av feelgood.

TEXT: JOHANNA THEANDER FOTO: PRIVAT