Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Succétanter är tillbaka i lättläst version

Författarintervju
Karin Brunk Holmqvists storsäljande roman Potensgivarna har nu bearbetats till lättläst. Med humor och värme beskrivs kontrasten mellan gammalt och nytt och mellan stad och land, i en text där skratt, förvåning och stillsamma fniss avlöser varandra hos läsaren.

– Igenkänningen är viktig. Landsbygdens lugna lunk, vardagligheten, är en del av succén med just Potensgivarna. Den handlar om enkla saker som folk kan identifiera sig med, berättar Karin Brunk Holmqvist, som har fått två av sina böcker bearbetade till lättläst.

Potensgivarna kretsar kring systrarna Elida och Tilda som bor kvar i sitt barndomshem på Österlen, där allt fortfarande är precis som det en gång var. När en spännande granne flyttar in, tar nya idéer plötsligt form. De gamla damerna visar prov på oanad kreativitet och entreprenörsanda …

Populärt från Österlen

Karin Brunk Holmqvists Österlenböcker har blivit oerhört populära – idag omfattar serien tolv böcker. Hon har nyligen sålt option på Potensgivarna till både film och teater, och människor vallfärdar till småstäderna på Österlen för att se miljöerna i verkligheten.

– Jag har träffat många av mina karaktärer i verkliga livet och fått mycket inspiration av dem. Även hos de till synes udda och svaga finns en inre styrka och förmåga, något som jag både beundrar och är ödmjuk inför, säger Karin Brunk Holmqvist.

Bearbetningen till lättläst är Karin Brunk Holmqvist mycket nöjd med. Hon menar också att det är viktigt att texter av många olika slag når sin publik – även de som av olika skäl kan ha svårigheter att läsa.

– Lättläst är ett fantastiskt medel att locka fler att läsa. Då kan det också vara extra viktigt att glädje och humor finns med, och ger små belöningar längs vägen, säger hon.

Text: Ann-Sofi Holmgren
Foto: Lina Iksef