Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Varför är det viktigt att läsa?

Läslust

Mina första upplevelser av böcker fick jag genom att mina föräldrar läste för mig och genom att jag ofta såg dem med böcker i handen, läsande. De tog mig också tidigt med till biblioteket. Allt detta väckte min läslust och tidigt började jag läsa själv.

Jag var från början ganska usel på både att uttrycka mig i skrift och att stava. Jag är säker på att det är mitt bokläsande som förbättrat båda sakerna. Och mitt läsande har inte minskat med åren, snarare tvärtom och jag har alltid ett antal böcker på gång. Även i bilen ligger en bok – man vet ju inte när man hamnar i en kö …

Att jag sedan kom att hamna i förlagsvärlden, visserligen inom ekonomi och administration, bara ökade mitt läsintresse.

Och nu har jag haft och har glädjen att arbeta i ett förlag, som verkligen bryr sig om att hjälpa alla med något slags lässvårighet. Det är ett viktigt arbete och man blir lika lycklig varje gång när en lärare eller bibliotekarie konstaterar att någon knäckt läskoden eller fått läsförståelse med hjälp av våra böcker.

Alf Henrikson sa en gång: ”Att läsa böcker är att leva många liv”. Och man kan inte säga det bättre. Genom läsning vidgar man sina vyer och ökar sin förståelse. Dessutom är det faktiskt endast om man kan läsa som man kan bli en aktiv medborgare i ett demokratiskt samhälle och göra sin röst hörd.

 

Bengt Revin