Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Vi förvärvar Bokförlaget Hedvig!

Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bokförlaget Hedvig, ett förlag med omfattande utgivning inom lättläst.

Bokförlaget Hedvig startades 2020 och ger ut läsvänliga böcker för barn, ungdomar och vuxna. Förlaget har prisats för sitt arbete med att sprida intresset för, och kunskapen om, lättläst litteratur. Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel från förskoleklass till gymnasium och vuxenutbildning. Sedan några år tillbaka är Nypon och Vilja förlag, Sveriges största förlag för lättläst litteratur, en del av Studentlitteratur. Med förvärvet av Bokförlaget Hedvig stärks den positionen ytterligare.

Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef och vice VD på Studentlitteratur:

– Vi är imponerade av den utgivning Hedvig byggt upp under kort tid och förlagen har gemensamt ett starkt engagemang i arbetet med att öka läsförståelsen i Sverige och göra fler barn, unga och vuxna till goda läsare. På Studentlitteratur är vi både glada och stolta över att nu få fortsätta detta viktiga arbete tillsammans med Hedvigs författare och illustratörer.

Catarina Berg, Förlagschef på Bokförlaget Hedvig: 

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för Hedvigs fina utgivning än i Studentlitteraturs trygga och kompetenta händer. Vi vet att de har samma önskan att sprida läsvänliga böcker, kultur och fakta till så många som möjligt och ge alla en möjlighet att uppleva lustfylld läsning.

Överlåtelsen sker formellt den 3 april 2023.

 

Från och med den 3 april kommer alla böckerna finnas till försäljning hos oss på Nypon och Vilja.