Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Vilket är ditt läsminne?

Du och jag och många med oss tillhör en privilegierad grupp. Vi har insett glädjen med att läsa böcker. Vi sitter på bussen, tåget eller kanske spårvagnen, läser en bok och glömmer allt runt omkring oss. Plötsligt händer något och vi tittar upp ur boken, nästan lite förvirrade, och förstår hur djupt upptagna vi varit av berättelsen.

Att kunna läsa handlar om att använda läsförmågan till något långt bortom avkodning. Det handlar om att få ta del av andra människors livsöden, att få ta till sig nya fakta. (Ni har väl läst Hans Roslings Factfulness?). Kort sagt, att göra livet rikare och på köpet bli lite klokare.

Fundera över vilka böcker som har gjort just dig till den du är. Vilka läsminnen bär du med dig?

Nypon förlag har en liten tajt redaktion med medarbetare som arbetar med att få fram lättlästa och läsvärda böcker. På fritiden läser vi själva, antingen ensamma i lugn och ro, eller tillsammans med våra barn.

Under våren kommer vi att dela våra egna fina läsminnen. Det är upplevelser vi vill att alla ska få vara med om.

Det behövs lättlästa böcker just för att leda varje ung människa från att inte vara läsare, till att glädjas över att få sitta i lugn och ro med en bok i handen. Alla har rätt att njuta av läsvärda böcker, oavsett läsförmåga.

Lena Maria Nordstrand, lättlästutvecklare