Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Sfi_blandade_titlar_910x512.png

Varför är det bra att använda lättlästa böcker i din sfi-undervisning?

  1. Det gör det lättare för eleverna att förstå och ta till sig texten. Lättläst skönlitteratur är skriven på ett enklare språk med korta meningar och en begränsad ordförråd, vilket gör det lättare för eleverna att förstå vad som händer i berättelsen.

  2. Det ger eleverna möjlighet att lära sig genom att läsa. Många sfi-elever har begränsad erfarenhet av läsning på sitt modersmål, vilket kan göra det svårt för dem att lära sig svenska genom traditionella undervisningsmetoder. Genom att använda lättläst skönlitteratur kan eleverna öva på att läsa och förstå svenska samtidigt som de får en känsla av belöning och nöje genom att följa med i en spännande berättelse.

  3. Det ger eleverna möjlighet att upptäcka och utforska olika svenska kulturella kontexter. Lättläst skönlitteratur kan ge en inblick i olika svenska kulturella kontexter och samhällsfrågor, samtidigt som eleverna kan följa med i en fiktiv berättelse.

  4. Det förbättrar elevernas självförtroende och motivation. Genom att läsa självständigt och kunna förstå innehållet kan eleverna känna sig mer självsäkra i sin förmåga att lära sig svenska. Att läsa en fiktiv berättelse kan också bidra till att öka elevernas motivation att lära sig svenska, eftersom det gör språkundervisningen mer intressant och underhållande.

Böcker för din sfi-undervisning