Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

10 lättlästa faktaböcker för den vetgirige! 

Vad väcker läslusten? Många barn gillar faktaböcker och att nå till litteraturens värld via lättläst fakta kan vara en lyckad strategi för de flesta. Vi har faktaböcker som är lätta att läsa inom allt mellan himmel och jord, för att alla ska kunna hitta något som väcker deras intresse. Här listar vi 10 spännande faktaböcker som alla är nya för i vår! 

 

Minifakta om elbilar

Elbilar blir vanligare och vanligare på våra vägar. Men hur såg den första elbilen ut? Varför behövs den i dag, och hur långt kan den köra. En aktuell bok om elbilen, nu och då.

 

Läs mer

Mytiska väsen - Varulvar

Mytiska väsen - Varulvar inbjuder med en enkel och kortfattad text till läsning om den skräckinjagande varulven ur ett mytiskt och historiskt perspektiv. Läsaren får ta del av skrönor och sagor från äldre tider och olika delar av världen, men också läsa om historiska personer som anklagats för att vara varulvar. Att läsa en faktabetonad bok om varulvar med förankring i äldre tider, kan ge den unga läsaren en bättre förståelse för hur myter uppstår och varför de sprids vidare.

 

Läs mer

Fakta om fotbolls-EM för damer

Vilket land vann historiens första europamästerskap? Hur många medaljer har Sverige vunnit i EM och hur går egentligen ett EM till? Med en blandning av statistik och historiska ögonblick ger den rutinerade lättlästförfattaren Tomas Dömstedt läsaren spännande fakta om hur damfotbollen har utvecklats i Europa. Från att först varit ett mästerskap för fyra lag i slutspelet till att ha vuxit till en av de största fotbollsturneringarna i världen för damer.

 

Läs mer

Fakta om kaninhoppning

Kan alla kaniner lära sig att hoppa över hinder? Vad är viktigt för att träna en kanin? Och hur går en tävling till? I den här boken finns kul fakta om kaninhoppning, och tips till alla som vill veta mer om sporten.

 

Läs mer

Fakta om kristendom

Kristendomen påverkar många människors liv i Sverige, även dem som inte är kristna. Det beror på att många av helgdagarna i Sverige hör ihop med kristendomen och Jesus liv. I den här boken får läsaren veta varför dessa helgdagar firas, vad dopet och konfirmationen betyder, vad ett helgon är och mycket mer.

 

Läs mer

Fakta om Titanic

Titanic var ett av världens största och finaste fartyg. Många sa att fartyget var så bra byggt att det var osänkbart. Men så krockade Titanic med ett isberg och sjönk. Hur kunde det gå så fel?

 

 

Läs mer

Fakta om Sápmi

Samer är ett av världens urfolk, men vad betyder det? Var ligger Sápmi? Och varför är samiska ett hotat språk? Det kan du läsa om i den här boken. Läs även om Jokkmokks marknad, om Sametinget och om renskötseln i Sápmi.

 

Läs mer

Utvandringen

Längtan efter att få det bättre lockade många svenskar att i mitten på 1800-talet och en bra bit in på 1900-talet ta båten till Amerika. Där låg landet som erbjöd både jobb och en bit jord. Men resan dit var lång och tuff, och en del kom aldrig fram. Andra kom aldrig hem igen. I Utvandringen möter läsaren tvillingarna Svea och Sven, som med sin familj utvandrar från ett litet torp i Småland till Amerika. Deras resa på ett stormigt hav, och ögonblicket när de kliver i land i det nya landet är spännande läsning.

 

Läs mer

Koll på demokrati

Vad är demokrati? Hur fungerar demokrati och vad spelar den för roll för oss? Och hur är det att leva i länder där demokratin inte finns? Koll på demokrati är en lättläst faktabok om hur demokratin uppstod, hur den fungerar idag och hur alla kan vara med och påverka samhället.

 

 

Läs mer

Fatta lagen!

Många unga känner inte till sina rättigheter eller skyldigheter. Juridik är ofta svårt och krångligt, men i Fatta lagen av Dona Hariri blir den förklarad på ett enkelt och personligt sätt. Vad behöver man till exempel veta när man hyr en lägenhet i andra hand? Vad är det för skillnad mellan förtal och förolämpning? Vad innebär samtycke till sex? Dessa och många andra frågor får läsaren svar på. 

 

Läs mer