Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Månadens författare - Jessica Schiefauer

Månadens författare

Jessica Schiefauer är aktuellt med Sniglarna, en lågmält krypande skräckhistoria i kort format. Jessica tilldelades Augustpriset 2015 för sin ungdomsroman När hundarna kommer.

Hur kommer du på vilka berättelser du vill skriva?

- Oftast börjar det med någon situation eller händelse som jag är med om eller får höra talas om. Någon som upplever något ovanligt, kusligt eller stort. Sedan funderar jag ett bra tag på händelsen och fantiserar ihop en ny miljö och nya karaktärer som det kan handla om.

Varför tycker du att det är viktigt med lättläst?

- Bra och viktiga berättelser ska finnas tillgängliga för ALLA! Det är en självklarhet tycker jag.

Skräck är väldigt populärt idag. Varför tror du att vi, gamla som unga, är så fascinerade av skräck?

- Jag tror inte det är mer populärt idag än det varit förr. Spökhistorier och kusliga myter har ju berättats i alla tider. Att bli rädd är en stark och direkt känsla, och jag tror att människor alltid varit svaga för att känna starka och direkta känslor. 

Tror du att skräckberättelser kan fylla någon vidare funktion, förutom att höja adrenalinet?

- Absolut! En historia kan vara både läskig eller kuslig och samtidigt ställa viktiga frågor och väcka tankar om livet och tillvaron.

Vilken är din favoritbok på temat skräck?

- Jag läser sällan ren skräck, jag är alldeles för lättskrämd! Men en kuslig, lågintensivt otäck bok kan jag tipsa om: "Det stulna barnet" av Keith Donohue. Läs den!

Hur fick du idén till Sniglarna?

- Miljön har jag hämtat från min mormor och morfars radhus där jag ofta var när jag var liten. Min morfar såg dåligt och lyssnade på radio, min mormor städade nästan alltid och tog hand om sin lilla trädgård. När jag fick en förfrågan om att skriva en kuslig novell kom jag att tänka på hur det kändes i skymningen på somrarna när sniglarna kröp fram i mormors trädgård, och resten hittade jag på.