Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Sport + skräck = sant

Författarintervju

Anna Ehring har skrivit ett flertal barnböcker. För serien Drakhjärta belönades hon med Nils Holgersson-plaketten och hennes debutbok Syltmackor och otursliv blev nominerad till Augustpriset 2010 och dramatiserades för SvT 2016. Nu är hon aktuell med Fotbollsdemonen, en kuslig och spännande berättelse om ett oväntat möte på en fotbollsplan. 

Det var i sitt arbeta på ett skolbibliotek som Anna insåg att många elever antingen vill läsa läskiga böcker eller böcker om sport. I sin serie Sportrysare kombinerar hon de båda önskningarna och ger läsarna både kalla kårar och igenkänning i en sport.

– Jag ansvarar för ett skolbibliotek en dag i veckan. Rätt ofta önskar elever läsa lättläst om antingen sport eller skräck. Och då tänkte jag att jag skulle prova och mixa båda. 

Fotbollsdemonen kan beskrivas som en nutida spökhistoria om en kille som gillar fotboll. Att få blanda skräck och sport har varit en rolig upplevels. 

– En ödslig fotbollsplan när solen gått ner är en tacksam miljö för skräck. 

Inslag av oväntade vändningar, högt tempo och en stämning där läsaren rycks med och inte vill sluta läsa är alla viktiga beståndsdelar för en bra skräckberättelse. Men en starkhuvudperson är även viktigt för att locka till läsning. 

– Först måste jag ha en huvudperson i berättelsen som jag bryr mig om. Det är ju allltid klurig att locka till läsning. Men jag inspirerar själv av författare som inte berättar allt på en gång så man blir mer och mer nyfiken på hur det ska sluta. 

Fotbollsdemonen vänder sig till mellanstadiebarn som vill läsa en spännande och lättläst bok. Samtidigt är den en finstämd berättelse om förlust och saknad, om relationer och konflikter och om att tvingas möta det som skrämmer.