Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Lättlästa böcker för nybörjarläsaren

För nybörjarläsaren är böcker med få och korta meningar och enkla ord en bra start. Här hittar du utvalda serier som passar för de som precis ska börja lära sig läsa. Våra böcker är kortare än traditionell litteratur, har ett lättläst språk, lättolkade bilder och en tillgänglig formgivning. De gör att de fungerar för personer med lässvårigheter som vill läsa en riktigt bra bok eller för de som är nya inför det svenska språket.

Livet enligt Eli

I serien Livet enligt Eli möts läsaren av värme, humor och vardagliga situationer
som kan vara lätta att känna igen sig i. Elis familj består av, förutom Eli, mamma, två systrar och många vänner. I varje bok återvänder läsarna till familjemedlemmarna som de lärt känna i tidigare böcker, vilket skapar trygghet och igenkänning.

 

Läs mer

 

Taco

Vardagliga händelser blir roliga när läsaren får ta del av dem genom Tacos ögon. Berättelserna är korta och genomillustrerade, och lockar till vidare läsning.

 

Läs mer

 

Rolf

Böckerna om Rolf vänder sig till barn i årskurs F–3 som just knäckt läskoden. De passar också för lite äldre läsare med stora lässvårigheter och även för nyanlända till Sverige.

 

Läs mer om serien här

 

Livat på Lingonvägen

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de allra yngsta läsarna. Med ett pedagogiskt utarbetad koncept där svårighetsgraden långsamt ökar mellan böckerna är de specifikt anpassade för den första inlärningen.

 

Läs mer om serien här

 

MiniMotor

Extra lätta faktaböcker framtagna för de allra yngsta läsarna som gillar fordon. Med lite text och mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Böckerna har innehållsförteckning och register som i en traditionell faktabok.

 

Läs mer om serien här

 

Minifakta om

Mycket lättlästa faktaböcker för de allra mest läsovana eleverna. Med lite text bestående av huvudsatser och mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning.

 

Läs mer om serien här

 

Mira och Gloria

Böckerna om Mira och Gloria är ett måste för alla hästtokiga som precis har lärt sig läsa eller håller på att knäcka läskoden. Ett extra lättläst äventyr med många illustrationer som ger stöd åt texten.   

 

Läs mer om serien här

 

Gilla sport

Gilla sport är rikligt illustrerad i fyrfärg, med korta meningar och några få rader per sida. Ett utmärkt val för dem med läs- och skrivsvårigheter eller för dem som är nya inför svenska språket.

 

Läs mer om serien här